2016. júl 18.

Szokatlan technikai bakik Zandvoortban

írta: Metzger91
Szokatlan technikai bakik Zandvoortban

Szombaton a GPS, vasárnap pedig a DRS rakoncátlankodott. Valaki emiatt veszített pontokat. 

A legnagyobb csapás Edoardo Mortarát érte, akit a szombati futamon áthajtásos büntetéssel súlytottak, mivel a slow zoneban nem tartotta be az előírt sebességkorlátot. A 6. helyen haladt, a büntetés miatt azonban csak a 17. helyen tudta befejezni a versenyt. Az akkori pozícióját tekintve 8 ponttól esett el, ami a végelszámolásnál még nagyon fájhat. Mortara már a verseny közben is jelezte, hogy igenis betartotta a sebességkorlátot. Az ismétlésekből is jól látszik, hogy Mortarának igaza lehet, a versenybírák azonban másként látták. Márkatársa, Nico Müller is ugyanígy járt, ő viszont nem volt pontszerző helyen. 

edoardo-mortara-2016-dtm-zandvoort.jpg

"A GPS, ami a sebességek meghatározására szolgál a slow zoneban pontatlan volt. Edoardo Mortara és Nico Müller versenyadatai és a GPS rendszer adatai között eltérések voltak. Ezeket az eszközöket a DMSB (a német motorsportszövetség - a szerk.) egy adott beszállítótól szerzi be és biztosítja a csapatok számára", írja a DTM.com. Sajnos a hibás döntés kompenzálására nincs mód, így Mortarának és Müllernek ezzel kell együtt élnie.

"Már a vonal előtt aktiváltam a rendszert, a másik vonal után pedig kikapcsoltam"

"Ezen a szinten megengedhetetlen egy ilyen hiba. Biztos vagyok benne, hogy nagy körültekintéssel fogják kivizsgálni az esetet. Ha ez újra előfordul, akkor fel kell függeszteni a slow zonet és marad a sárga zászló, illetve a safety car" - nyilatkozta Norbert Haug. 

audi-drs-.jpg

A vasárnapi futamon a DRS rendszert érintette egy furcsa hiba. Egyszerűen nem tudták meghatározni az autók egymáshoz viszonyított távolságát. Így hiába volt egy pilóta egy másodpercen belül az előtte haladóhoz képest a célvonal átlépésekor, nem használhatta a rendszert. Haug már korábban is élesen bírálta a DRS-t, ezek után pedig végképp nem ez lesz a kedvenc technikai fícsöre. 

Szólj hozzá

hír technika 2016 technikai hiba Müller Zandvoort Mortara