2016. máj 06.

Itt nézheted a DTM-et élőben

írta: Metzger91
Itt nézheted a DTM-et élőben

A köztévé nem fogja élőben közvetíteni a hockenheimi nyitófutamot. Ütközik a WTCC-vel, az pedig a magyar vonatkozás miatt elsőbbséget élvez. A szombati és vasárnapi futamokat is csak késő este, felvételről nézhetitek meg. De itt a megoldás!

Több opció is van arra, hogy élőben kövessük a hétvége eseményeit. A szabadedzéseket, időmérőket és a futamokat. Íme az opciók:

 

1. DTM.com

Az oldalon a televíziós adáshoz képest sokkal részletesebben követheted nyomon, hogy mi is történik a pályán. Lesz egy fő live streaming panel, ahol ugyanazt fogod látni, mint amit a tévénézők is látnak majd. Mellette három fül lesz ezen a hétvégén: Onboard Ekström, Onboard Farfus és Onboard Götz. Ezeken a felsorolt pilóták belsőkameráján keresztül nézhetitek a DTM-et. Átkapcsolás nincs, csak fedélzeti kamera. Jobbra egy külön dobozban lesz a live ticker és a marshalling. A live ticker szöveges formában közvetíti a történéseket. Aki úton van és kímélni akarja a mobilnetet, de nem akar lemaradni jó döntés lehet. A marshalling fül alatt a legördülő menüből kiválaszthatsz egy pilótát és az autó aktuális adatait láthatod: sebesség, DRS állapota, motor fordulatszáma, sebességi fokozat. A stream ablak alatt található a live timing. Itt láthatod az élő köridőket. Az experten-version fül alatt pedig szektoridőket is láthatsz. Végül, de nem utolsó sorban legalul található egy mező, ahol a rádióforgalomba hallgathatsz bele. A kommentátort, Ekströmöt, Farfust és Götzöt hallgathatod. Itt a link

dtm-2016-bmw-mercedes-audi-finish-line.jpg

 

2. Youtube.com

A dtm.com youtubeos csatornáján is megtalálhatóak a fent említett streamek. Itt ugye a fenti fícsöröket nélkülözni kell, de akit nem érdekel, annak ideális a youtube. A főoldalon az Upcoming Streams szekció alatt láthatod mely események milyen nyelven lesznek közvetítve és mikor. Beállíthatsz emlékeztetőt is. Itt a youtube csatorna

 

3. Azok akik csak németül tudnak vagy németül szeretnék nézni

Két almegoldás van:

a, Rendelkezel az alábbi német csatornákkal:

Einsfestival/Das Erste esetleg Sport1 és Sport1+ az ismétlések és az elemzések/összefoglaló miatt. 

b, Böngészőből akarsz streamelni:

A Firefoxhoz és a Chromehoz is hozzá kell adni 1-1 bővítményt. Attól függően, hogy melyik böngészőt használod. A Firefoxhoz:Hoxx VPN Proxy. Chromehoz: Hola. A Firefoxos bővítmény regisztrációt követel, de egy perc alatt megvan és az ingyenes verzióval is tökéletesen nézhetőek az adók (kipróbáltam). Chrome esetében ugyebár mint korábban írtam a Hola. Ez nem követel regisztrációt. Mindkét esetben megnyitod az adott linket. Alapesetben nem fog menni a stream, de ha beállítod a pluginben Németországot és frissíted az oldalt, akkor mennie kell. Előfordul hogy az első szerverrel nem működik, de legfeljebb a második-harmadik nekiugrásra menni szokott. 

Das Erste, Sport1 (ne ijedjetek meg, a Sport1 2-3 reklámmal indul)

Időpontok:

 

Szombat 13:45 Einsfestival Első időmérő ÉLŐ
Szombat 15:30 Das Erste Első futam ÉLŐ
Szombat 17:55 SPORT1+ Első futam ismétlés
Szombat 21:30 SPORT1 Első futam összefoglaló
Vasárnap 12:25 Einsfestival Második időmérő ÉLŐ
Vasárnap 14:15 Das Erste Második futam ÉLŐ
Vasárnap. 18:30 n-tv DTM-kompakt
Vasárnap 22:15 SPORT1 Második futam összefoglaló
Vasárnap 01:45 SPORT1+ Második futam ismétlés

 

Szólj hozzá

stream élő dtm live stream 2016