2016. ápr 27.

Interjú Timo Scheiderrel

írta: Metzger91
Interjú Timo Scheiderrel

Scheider a 2016-os szezonban Scarlet Túlölővel indul harcba. Beszélgetés rituáléról, előszezonról, várakozásokról.

Minden évben elnevezed az autódat. Idén hogy hívják? 

Idén Scarletnek hívják. A versenymérnököm ötlete volt és a Minyonok című animációs filmből származik. Scarlet Túlölő a szexi főgonosz. Úgy gondoltuk egy női névre van szükség és a Scarletet mindenki jónak találta. Az autó karakteréhez is passzol.

Különleges kapcsolatod van az Audi RS5 DTM-eddel. Mesélnél erről? 

Igen, van egy kis rajt előtti rituálém. Megpróbálok kapcsolatot létesíteni az autóval. A tető élét simogatom, miközben a fejemet a tetőre fektetem. Hiszem, hogy az ember gondolatai megváltoztathatnak egy tárgyat. Ez a kis rituálé mindig megnyugtat. 

timo-scheider-2016.jpg

Milyenek voltak a tesztek?

Természetesen egyik gyártó sem mutatta meg, hogy mire képes igazából. Emiatt az idők semmitmondóak. De tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi tartalékunk van még. Ennyire jó előszezonom még sosem volt. Ez jó előjel.

Mik a céljaid 2016-ra?

Jó lenne ha stabilan elől tudnánk lenni. Ez a DTM-ben viszont iszonyatosan nehéz. És persze a bajnoki címet is szem előtt tartom. A szezonzárót egy győzelemmel zártam. Örülnék neki ha ott tudnám folytatni ahol abbahagytam, mivel ha az elején jól szerepelsz és a végén úgy állsz, a csapattársaid segítenek a cím megszerzésében. 

Miért voltatok 2015 végén hirtelen megint olyan versenyképesek? 

A beállításokon variáltunk és néhány problémát teljesen más oldalról közelítettünk meg, mint korábban. Ez elég jól sikerült és a hockenheimi teszten még mindig gyorsak voltunk. Remélem a lendület megmarad és néhány apróbb változtatásaal még tudunk finomítani is a dolgon. De már így is egy lépést tettünk a jó irányba. 

Kire fogadnál a szezon előtt?

A mezőny nagyon sűrű. A DTM-ben nehéz megjósolni bármit is. Tavaly nem értettük hogyan lehet az, hogy az egyik hétvégén jól szerepelsz, a következőn pedig sehol nem vagy. Ez minden jóslatot ellehetetlenít, ugyanakkor a szükséges feszültséget megteremti. 

timo-scheider-audi-rs5-dtm-2016.jpg

Mit szólsz ahhoz, hogy 2016-ban nem szerepel Oschersleben a versenynaptárban?

Az oscherslebeni futamra mindig sokan kijöttek és mindig jól is szerepeltem. A helyi szurkolók imádják a motorsportot, ez hozzátesz Oschersleben értékéhez. Sajnálom, szívesen versenyeznék még ott, de megvan az oka, hogy miért nem leszünk ott. 

Örülsz, hogy Pascal Wehrlein nincs ott a mezőnyben idén?

Ezt már sokszor elmondtam. Nekem személy szerint mindegy hogy ott van vagy nincs ott. Néhány rajongó talán reménykedett benne, hogy még marad és csatázhatunk párat. De ez egy tavalyi téma, nem érdekel. Sok sikert kívánok Pascalnak a Forma-1-ben és remélem megtalálja ott az útját. 

 

Szólj hozzá

interjú audi dtm scheider timo scheider