2016. ápr 25.

Betekintés a boszorkánykonyhába - Mercedes facelift

írta: Metzger91
Betekintés a boszorkánykonyhába - Mercedes facelift

A Mercedes-AMG C 63 DTM a 2016-os szezonra kapott egy alapos ráncfelvarrást. Az utcai C osztály kupé verziójának arculatát kapta a kocsi.

A legszembetűnőbb változtatások közé tartozik az új fényszóró és a jellegzetes AMG Twin Blade hűtőrács.

mercedes-amg-c-63-dtm-2016.jpg

A munkálatok már 2015 áprilisában elkezdődtek. Az érvényben lévő szabályok miatt a fejlesztés területei erősen le voltak korlátozva. A motor, a futómű, az aerodinamika és az egységesített alkatrészeket érintetlenül kellett a régi modellből átemelni. Emiatt a Mercedesek nem kerültek előnybe a többi gyártóval szemben. 

design-line.jpg

A szabályzat alapján az úgynevezett design line alatt (lásd fenti képen piros és fehér terület határvonala) semmiféle változtatást nem lehet eszközölni az autókon. A vonal fölött azonban az aerodinamika az új C 63 kupé arcára lett formálva. Ez biztosítja, hogy a DTM-ben is felismerhetőek azok az autók, amelyek a versenyautók alapját adják. Az eredeti, szériamodellhez képest változtatnak az autó méretein. Ez jelenthet rövidítést, karcsúsítást, szélesítést. Ehhez az átméretezéshez az elsőtengely középpontját veszik origónak. Az eljárással a szériaautók közötti különbségeket kiegyenlítik, így esélyegyenlőséget biztosítanak a résztvevő gyártóknak.

Szólj hozzá

mercedes facelift dtm mercedes-amg c63 dtm