2016. ápr 02.

Formabontó időmérő a DTM-ben

írta: Metzger91
Formabontó időmérő a DTM-ben

 

Köztudott, hogy a DTM mezőnyében az autók alapját az utcai modellek adják (Audi RS 5 Coupe, BMW M4 Coupe, Mercedes-AMG C63 Coupe). A rajongókat mindig is izgatta, hogy a szériamodellek hányadán is állnak a versenyautókhoz képest. Eljött hát az igazság pillanata!

Az új szabályozás értelmében 2016-tól minden pilóta két mért kört tehet meg. Az egyiket a versenyautójával a másikat pedig a versenyautó alapját képező szériamodellel. A két kör összege adja meg a rajtrácson elfoglalt helyet. Toto Wolff így nyilatkozott a tervezetről: "Gyakran álmodoztam egy hasonló összehasonlításról versenykörülmények között, a kivitelezést szinte lehetetlennek tartottam. Ezért is örülök kifejezetten az új szabályozásnak." A háttérben körülbelül két éve folynak a munkálatok a megvalósítás körül. "Azt hiszem a motorsport szerelmesei berosálnak a hír hallatán!" -jelentette ki Dieter Gass, az Audi Sport DTM vezére. Jens Marquardt, a BMW Motorsport elnöke is megszólalt az ügyben: "Az elejétől fogva hatalmas ötletnek tartottam, voltak viszont kétségeim, hogy valóban létrejöhet-e egy ilyen rendszer".

 

dtm_2016_audi_rs5_dtm.jpg

Azt hiszem a motorsport szerelmesei berosálnak a hír hallatán!

A május 7-i szezonnyitó a pilótáknak is teljesen ismeretlen, kiszámíthatatlan lesz. Emiatt a DTM pilóták április 6-án lehetőséget kapnak egy szériaautós tesztre. Az új szabályok miatt egy új, hat főből álló technikai bizottságot is fel kellett állítani. Gyártónként két személy felügyeli majd, hogy az autók valóban szériaállapotban versenyezzenek. Az erőviszonyok jobb átláthatósága érdekében minden autónál megadják az utcai modellek súly-teljesítmény arányt (Kg/Kw).

Az új rendszer sikerére (avagy bukására) a május 6-8 közötti szezonnyitón, Hockenheimben derül fény. 

 

A hír április 1-én született!!!!4!négy!

 

Forrás:DTM.com

 

 

Szólj hozzá

sport autósport tréfa motorsport dtm időmérő 2016